Piratendagen på Kivik med utdelning av Piratenpriset 2018

Piratenpriset delas ut för trettionde gången i år! Trettio pristagare, och vilka pristagare sedan (se nedan)! För många Piratenvänner i Skåne och för dem som förlägger några semesterdagar till Österlen är ett besök på Kivik med marknaden och utdelningen av Piratenpriset en av sommarens höjdpunkter. Datumet som gäller i år är måndagen den 16 juli, med början kl 11.30.

Piratensällskapet arrangerar Piratendagen och delar ut Piratenpriset i samarbete med Simrishamns kommun. Huvudsponsor är Sparbanken Syd som generöst står för merparten av prissummans 100 000 kronor. 

Det blir garanterat en trevlig och underhållande stund med årets pristagare Johan Glans, och som vanligt är Styfva Hattar på plats och spelar gammal brunnsmusik och blandad populärmusik med modernare stuk.

Konstnärsparet Bo Hultén och Rose-Marie Qvarfordt bjuder därefter in till eftersits på undersköna Kiviks Esperöd och Arboretet. Det kommer att finnas stolar och bord, men de brukar sällan räcka till alla, varför något eget att sitta på rekommenderas. Likaså bör egen picknickkorg medtas. Det går inte att beställa lunchbuffé eller annan förtäring genom Piratensällskapet.

Sällskapet lovar däremot att bidra med nöjsam musikunderhållning. Detta med hjälp av swingorkestern Domnivet som ofta förgyller Sällskapets sammankomster. Dessutom har Johan Glans lovat oss ett exklusivt framträdande.

För att motverka uttorkning finns Gammeldanskens Vänner på plats med livräddande vätskekontroller.

Återstår bara att hoppas på skönt sommarväder! Om det mot förmodan blir dåligt väder har vi möjligheter att flytta inomhus.

Vi ses!

PROGRAMMET

Kl 11.30 – Mässingsorkestern Styfva Hattar musicerar.

Kl 11.55 – Ordföranden i Fritiof Nilsson Piraten Sällskapet Mikael Persson hälsar välkommen.

Kl 12.00 – Håkan Erlandsson, kommunalfullmäktiges ordförande, Simrishamns kommun, har ordet.

Kl 12.05 – Nils-Gunnar Snygg läser Gösta Vitestams hyllningskantat till Fritiof Nilsson Piraten.

Kl 12.15 – Tomas Ekström, PiratenPostens redaktör, presenterar årets pristagare Johan Glans.

Kl 12.20 – Mikael Persson och Susanne Kallur, VD i Sparbanken Syd, överlämnar priset.

Kl 12.30 – Pristagaren har ordet.

Kl 13–15 ca – Eftersits med egen picknickkorg hos konstnärsparet Bo Hultén och Rose-Marie Qvarfordt på Kiviks Esperöd Arboretet. Underhållning med swingorkestern Domnivet och framträdande av årets pristagare Johan Glans.

SÅ HITTAR DU