Från ”vanartig son” till älskad författare

Piraten-vanartig-son-1_250Fritiof Nilsson Piraten Sällskapet har fått flera förfrågningar om en kortfattad introduktion till författaren och hans böcker. Detta häfte kan förhoppningsvis fylla detta behov i samband med t ex föredrag, undervisning och studiecirklar.

Förutom en kort historik om Piraten och hans böcker ingår information om Piratensällskapet och dess årsskrifter samt förslag till fördjupningsstudier. Det är vår förhoppning att såväl ungdomar som vuxna skall entusiasmeras av dessa förslag till att göra egna studier i ämnet Fritiof Nilsson Piratens författarskap.

Sällskapet tar också tacksamt emot dokumentation i olika former av studieresultaten. Vi önskar er mycket nöje i det fortsatta botaniserandet i Piratens händelserika värld!

För att ladda ner Från ”vanartig son” till älskad författare som en PDF-fil att skriva ut eller läsa på din dator, klicka här eller i bilden till vänster.

För att öppna dokumentet behöver du Adobe Reader, ett gratisprogram som de flesta har installerat på sin dator. Om inte, så laddar du ner programmet här:

get_adobe_reader